Connect with us

България

България ограничи въздушното си пространство за „Боинг 737 Макс”

Публикувана

на

България ограничава въздушното си пространство за полетите на самолети „Боинг 737 Макс”, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Вчера в 21.00 часа Европейската агенция по безопасност на полетите (EASA) издаде директива по безопасност, касаеща самолетите „Боинг 737 8/9 Макс”. Във връзка с нея ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация” издаде необходимите указания, ограничаващи полетите на тези самолети в българското въздушно пространство, включително и излитащите и кацащите на българските летища, с изключение на полетите за пребазиране/ремонт. Също така ще бъде гарантирано обслужване и безопасно кацане на самолетите от същия тип в случай на възникване на извънредна или аварийна ситуация.

По-рано вчера вечерта самолет от този тип, изпълняващ полет от Хургада до Амстердам, кацна безаварийно на летище „София”.
„Фокус” припомня, че със самолет „Боинг 737 Макс”, със 157 души на борда се разби близо до столицата на Етиопия. Машината на „Етиопиън еърлайнс” в полет за Найроби катастрофира малко след излитане от Адис Абеба.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни