Давайте им повече пари, пазете ги с маски, давайте им витамин С„. Това заяви премиерът Бойко Борисов към директорите в завод, където се подготвят защитни маски и облекла. Сложете в поръчката и тяхното възнаграждение, ако не са те, по цялата верига всико ще рухне, каза Борисов.

Тези хора са ни работните пчелички и ни спасяват от кризата“, призна премиерът, който днес бе на посещение в завода във Враца. От ръководството заявиха, че са като едно семейство.

Посещение на фабриката на фирма „Аполо“ във Враца, където се произвеждат защитни облекла за медицинските работници. Тук работят 350 души, които може да произвеждат по 1000 облекла на ден. Днес ще бъдат готови 200-300 бройки, които веднага ще бъдат разпратени из страната. Останалите 1600 ще бъдат произведени дПри презентация бяха представени качествата на защитните костюми, които издържат на налягане от 4 бара. От завода отказали доставката за Германия на защитни гащеризони.

От думите на министър-председателя стана още ясно, че България участва в голяма европейска поръчка за защитни облекла. 

Бойко Борисов
Facebook/BoykoBorissov
Бойко Борисов
Facebook/BoykoBorissov

На място на министър-председателя беше направена презентация на качествата на защитните костюми, които издържат на налягане от 4 бара. От думите на служителите стана ясно, че мембраните в защитните костюми е много специална и с подобна екипировка е летял първият космонавт Юрий Гагарин. Мембраната е изработена от материал тип човешка кожа и е дишаща и непроницаема. Изработени са и ръкавици от същата материя, която диша отвътре навън

Бойко Борисов
Facebook/BoykoBorissov
Бойко Борисов

Мембраните в защитните костюми са специални и с подобна екипировка е летял първият космонавт Юрий Гагарин. Мембраната е изработена от материал тип човешка кожа и е дишаща и непроницаема. Изработени са и ръкавици от същата материя, която диша отвътре навън.

 

„Довечера в 18:00 часа имаме европейски съвет онлайн. Не трябва само да чакаме някъде да се произведат, ние си помагаме сами и затова и Господ трябва да ни помага„, заяви премиерът на България Бойко Борисов.

Очаква се произведените до довечера защитни облекла да стигнат до медицинския персонал.

При посрещането бе изтъкнато, че вече няма питки, а има дезинфектанти.

В завода работят 350 души, които може да произвеждат по 1000 облекла на ден. Днес ще бъдат готови 200-300 бройки, които веднага ще бъдат разпратени из страната. Очаква се останалите 1600 да бъдат произведени до утре.

По думите на Борисов с премиерите от Унгария и Хърватия ще направят нужното, за да бъде осигурен кордон през страните за доставките на необходимите материали.

Тези хора сега ни спасяват от кризата. Белгия се обърна към населението, ако някой има маски да ги носи на лекарите. Прави се кордон за тирове, за да може да не спира производството, но ако няма работници, то другото няма значение.“, категоричен бе министър-председателят.

vlastta.bg